از جمله مواردي که واژه«فلسفه»به صورت «مضاف»به کار مي‏رود، در خصوص اصطلاح «فلسفه علم»مي‏باشد.در مورد اينکه ماهيت فلسفه علم چيست، جان لازي در کتاب«درآمدي تاريخي به فلسفه علم»چهار ديدگاه را مورد نظر قرار داده است. (1)


يک نظر اين است که فلسفه علم عبارت است از صورت بندي و ترتيب و تنسيق جهان‏بيني‏هايي که با نظريه‏هاي علمي مهم، سازگار، و از برخي جهات بر آنها مبتني هستند.بر حسب اين نظر، اين وظيفه فيلسوف علم است که ملازمه‏هاي عامتر علم را به دقت تبيين کند.اين کار مي‏تواند به صورت تحقيق نظري درباره مقوله‏هاي وجودي(هستي شناختي)که در بحث از مطلق وجود بکار مي‏روند، انجام پذيرد.در اين مورد مي‏توان به آلفرد نورث وايتهد(1861-1947)اشاره نمود.وايتهد در صدد پرورش يک طرح مفهومي جامع برآمده بود که مقولاتش چندان کلي بودند که بتوانند همه هستي‏هاي جهان را بنمايانند.در واقع اين طرح يا صورت‏بندي عبارت از يک سلسله از مفاهيم است که بر مبناي آنها همه عناصر تجربه را مي‏توان تعبير کرد. ادامه مطلب.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کفش راد Crystal شرکت شیرآلات کلار پویا Kyle اسکلت فلزی بلاگ شرکت خدماتی آرمان نظافت پاکان احمد کلینیک دندانپزشکی فوق تخصص ایمپلنت پردیس ^_^ جوجه دانشجو ^_^